Skip to Content
Ajankohtaista

Kansalaisopistossa suoritetuista kursseista voi saada opintomerkinnän

Julkaistu:

Opintopisteet suoritusmerkinnäksi

Opintopisteet tekevät osaamisestasi virallista ja voit hyödyntää niitä opintoihin hakeutumisessa, opintojen suorittamisessa, työmarkkinoille sijoittumisessa ja työnhaussa.  

Opintosuoritukset merkitään valtakunnalliseen tietovarantoon, jota käyttävät niin oppilaitokset, työnantajat kuin viranomaisetkin. Pääset tutustumaan omiin merkintöihisi Opetushallituksen ylläpitämän Opintopolku-portaalin kautta.  

Jos haluat hyödyntää kansalaisopisto-opintojasi toisessa oppilaitoksessa, sinun tulee sopia asiasta ko. oppilaitoksen kanssa.  

Yksi opintopiste vastaa n. 27 oppitunnin työmäärää. Siihen voi sisältyä työskentelyä tunneilla sekä itsenäistä työtä. 

Pääset tutustumaan omiin merkintöihisi Opetushallituksen ylläpitämän  Oma opintopolku-portaalin kautta.

Oma opintopolku

Miten opintopisteet saa? 

Opintopistekursseilla kaikilla on ilman lisähintaa mahdollisuus kerätä opintopisteet talteen. Opettaja kertoo ensimmäisellä kerralla kurssin osaamistavoitteet eli mitä opintopisteiden suorittaminen vaatii. Opintopistekursseille on mahdollista osallistua, vaikka et keräisi opintopisteitä. Huomioi kuitenkin, että merkintää ei ole mahdollista pyytä tai tehdä jälkikäteenVain hyväksytyt suoritukset tallennetaan. Arviointiasteikko kursseilla on hyväksytty-hylätty.  

Keväällä 2024 voit saada opintopisteitä seuraavista kursseista:  

Näille kursseille voi osallistua kuten ennenkin, mutta voit halutessasi pyytää osaamisesi arviointia. Kurssin opettaja antaa lisätietoja kurssin alussa tai voit ottaa yhteyttä opintosihteeriin. Hyväksytyn suorituksen jälkeen opintosuoritus merkitään Opintopolku –palveluun. 

Jos olet kiinnostunut saamaan opintomerkinnän jostain muusta Etkon kurssista, keskustele asiasta opettajasi kanssa. 

Katso aiheeseen liittyvä Kansalaisopistojen liiton tuottama video YouTubesta

Jaa artikkeli
Back to top