Skip to Content

Kuvataiteet

Etkon kuvataidekursseilla ilmaisusi ja tekniikkasi kehittyy

Öljyvärimaalaus, akvarellimaalaus, grafiikka, piirustus, valokuvaus, elävän mallin piirustus, croquis, taidehistoria... Tule tutkimaan ja kehittämään omaa taiteellista ilmaisuasi ja tietämystäsi!

Syvenny tekniikkaan, laajenna tietämystäsi värien käytöstä, perehdy perspektiivioppiin tai valon ja varjon leikkiin. Etkon kuvataidekursseilla opit innostavien opettajien johdolla mukavissa ryhmissä.

Kaikki kuvataidekurssit

Maalaus

Öljyvärimaalaus ja akvarellimaalaus

Tule tutkimaan ja kehittämään omaa taiteellista ilmaisuasi monipuolisten luovan prosessin ja tekniikkaharjoitusten avulla! Öljyvärimaalauksen kurssilla voi työskennellä öljyväreillä, erilaisilla vesiväreillä tai akryyliväreillä.

Akvarellimaalauksen kurssilla syvennytään akvarellimaalauksen tekniikkaan, laajennetaan tietämystä värien käytöstä ja haetaan omaa ilmaisutapaa.

Maalauskurssit

Piirustus

Piirustus, hiili, pastelli, elävän mallin piirustus, croquis...

Opi kuvataiteita innostavien taiteilijoiden ohjauksessa! Kehitä silmän ja käden yhteistoimintaa sekä opi tekniikkaa ja perspektiivioppia piirustuskursseilla. Hiilipiirustuksen kursseilla tutustut hiilen mahtaviin ulottuvuuksiin ilmaisun välineenä. Elävän mallin kurssilla opit ihmisen mittasuhteet ja viivan ja varjostuksen käytön ihmisen piirtämisessä.

Piirustuskurssit

Grafiikka

Taidegrafiikkaa pitkillä kursseilla tai viikonlopun lyhytkursseilla!

Tutustu metalligrafiikan perustekniikoihin, kuten viivasyövytykseen ja akvatintaan. Valmiiksi työstetystä laatasta voidaan painaa useita vedoksia, jotka voivat poiketa toisistaan tai sarja voi olla yhtenäinen. Luovuus, käsityö, yllätyksellisyys ja hauskuus kuuluvat grafiikkaan! Etelä-Helsingin kansalaisopistossa grafiikkaa opettaa Sari Bremer.

Grafiikan kurssit

Löydä oma ilmaisusi – yhdistele menetelmiä

Kuvanveistoa kierrätysmateriaaleista vai kirjallisuus-taideterapeuttinen tiiviskurssi?

Taidekursseiltamme löydät myös kuvanveistoa, taiteen teoriaa sekä taidehistoriaa. Kursseillamme opettavat osaavat kuvataiteilijat.

Kaikki kuvataidekurssit

Valokuvaus

Vaihtoehtovalokuvaus

Syanotypia on yksi monista vaihtoehtoisen valokuvauksen prosesseista. Syanotypia-vedos kehitettiin 1800-luvulla ja sitä käyttivät usein insinöörit ja arkkitehdit piirrosten sekä karttojen luomiseen. Siitä lähtien myös monet taiteilijat ovat luoneet kauniita indigosinisiä taideteoksia käyttämällä tätä prosessia.

Vaihtoehtovalokuvaus
Back to top