Skip to Content
Ajankohtaista

Hector Lepe Ramirez on ammentanut oppeja opettamiseen Meksikon vuorovaikutteisesta kulttuurista

Julkaistu:

Hector Lepe Ramirez opettaa Etelä-Helsingin kansalaisopistossa kitaransoittoa, niin klassista kuin pop-jazziakin oppilaan kiinnostuksen mukaan.

Hector on lähtöisin Meksikosta, ja asuu nykyään Helsingissä. Hän soittaa erilaisissa projekteissa ja on opiskellut jazz-kitaraa Sibelius-Akatemiassa.

Hectorilla on opistolla rennon ja kannustavan opettajan maine.

”Supervoimani on ehkä se, että olen kasvanut kulttuurissa, jossa vuorovaikutus on vahvasti arkielämässä läsnä. Meksikossa oppijaa rohkaistaan reilusti positiivisen palautteen kautta, ja itse pyrin luomaan hyvän kontaktin oppilaisiini, ja sitä kautta rohkaisemaan oppilaita soittamaan”, Hector pohtii.

Hectorin mukaan parasta musiikin opettamisessa onkin musiikin itselle tuottaman ilon jakaminen oppilaalle. ”On hienoa huomata, kun oppilas nauttii harjoittelusta ja edistyy”.

Ja edistymistä opettajakin pääsee seuraamaan paraatipaikalta. Hector kertoo yhdeksi mukavimmista muistoista sen, kun monen vuoden aikainen oppilas pääsi jatkamaan opintojaan Pop & Jazz Konservatorioon.

Kitaransoiton harjoittelun alkuun ei kuitenkaan kannata kasata turhan raskaita vaatimuksia itselle. Hector haluaa saada kaikki ymmärtämään sen, että on turha pelätä virheitä ja on tosi ok, että alussa ei vielä osaa. Harjoittelemalla edistyy.

”Jos ei uskalla edes kokeilla, ja yrittää, ei voi myöskään onnistua”, Hector muistuttaa.

Kitaran vahvuus instrumenttina piilee Hectorin mukaan siinä, että kitaraa voi soittaa melkein missä vaan,  erilaisissa kokoonpanoissa ja musiikkityyleissä.

Kiinnostaisiko sinua kitaransoiton opiskelu Hectorin osaavassa ja kannustavassa ohjauksessa? Ilmoittautuminen kevään kursseille on käynnissä nyt!

Jaa artikkeli
Back to top