Skip to Content
Ajankohtaista

Etelä-Helsingin kansalaisopistolle OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti

Julkaistu:

Etelä-Helsingin kansalaisopiston pitkäjänteinen työ kestävän kehityksen mukaisen toiminnan hyväksi sai virallisen tunnustuksen, kun OKKA-säätiö luovutti opistolle kestävän kehityksen sertifikaatin 6.6.2022. Sertifikaatin luovutti  OKKA-säätiön suunnittelupäällikkö Erkka Laininen Etelä-Helsingin kansalaisopiston rehtori Mia Talikalle ja Kvs-säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomelle.

Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi on OKKA-säätiön ylläpitämä järjestelmä, joka tarjoaa arviointityökaluja, materiaaleja, neuvontaa ja koulutusta koulujen ja oppilaitosten kestävän kehityksen työn tueksi. Ennen sertifikaatin saamista edellytyksenä oli opiston tekemä itsearviointi. Lisäksi ulkoinen arvioija eli auditoija suoritti auditoinnin opistossa. Etelä-Helsingin kansalaisopisto sai ensimmäisten joukossa uudistetun kestävän tulevaisuuden indikaattoreihin perustuvan sertifioinnin.

”Kvs on sitoutunut vahvasti ekososiaaliseen sivistykseen. Tämä voisi olla kokoava punainen lanka kestävän tulevaisuuden edistämiselle kansalaisopiston koulutuksessa ja toimintakulttuurissa”, Laininen pohdiskeli.

”Kvs-säätiössä Etäkoulu Kulkurille on jo aiemmin luovutettu kestävän kehityksen sertifikaatti. Säätiömme on vahvasti sitoutunut kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan. Nyt kansalaisopistomme saama sertifikaatti on hieno askel kohti koko säätiön toiminnan sertifiointia. Lämpimät onnitteluni opiston tiimille hienosta työstä”, toteaa toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

”Olemme innoissamme, kun pitkäaikainen työ kestävän kehityksen edistämisessä on vihdoinkin sertifioitu ja saamme jatkaa sen kehittämistä. Opistomme opetustarjonnassa tulee näkymään uudenlaisia kursseja, jotka ovat asiakkaiden kanssa yhdessä suunniteltuja. Haluamme olla edelläkävijä ja vahvistaa osaltamme opetuksen, toimintakulttuurin ja johtamisen tulevaisuuden indikaattoreiden mukaista toimintaamme”, iloitsee rehtori Mia Talikka.

Lisätietoja:

Rehtori Mia Talikka, mia.talikka(a)kvs.fi, p. 044 4932 466

 

Jaa artikkeli
Back to top