Skip to Content

Tea Pelkonen

Tea Pelkonen on filosofian maisteri. Hän toimii tuntiopettaja helsinkiläisissä kouluissa ja pääkaupunkiseudun kansalaisopistoissa, opettaa latinaa ja italiaa ja vie ihmiset luennoillaan antiikin Roomaan.

Ensimmäisen ihastus Välimeren kulttuuriin syntyi jo lapsena lomamatkalla, kun nuori tyttö seurasi matkaopasta haltioituneena antiikin Kreikan raunioilla. Syntyi kipinä, joka vei yläkoululaisen Herttoniemen yhteiskoulun latinanluokalle. Lukiossa latina sai rinnalleen italian ja unelmiensa tiellä oleva ylioppilas jatkoikin matkaa au pairiksi Pohjois-Italiaan. Lapsuuden haaveet kävivät viimeistään toteen, kun ovet avautuivat yliopistoon latinaa ja italiaa opiskelemaan. Nykyään Tea saa tehdä työkseen sitä, mistä hän jo lapsena unelmoi. Opettaja ja luennoitsija kääntää myös historiallisia tekstejä. No entäpä, mistä löytää Tean perheineen lomalla – no Italiasta hyvinkin.

Tean lempilause: Omnia mea mecum porto. (suom. Kaiken omani kannan mukanani.) Lause on kiehtonut Teaa lapsesta saakka kauneutensa ja viisautensa vuoksi.

Back to top