Skip to Content

Taru Kankala

Taru Kankala on koulutukseltaan keramiikka-artesaani. Hän on valmistunut aikaisemmin myös ekonomiksi. Etelä-Helsingin kansalaisopistossa Taru opettaa keramiikkakursseja. Opettamisen lisäksi hän tekee nykyisin monipuolisesti erilaisia töitä keramiikan ja kirjoittamisen parissa.

”Elämä yrittäjänä, taiteilijana ja opettajana on aika ihanaa.”

Opettajana Tarua motivoi loputtomasti savi materiaalina sekä se, että hän saa opettaa ikivanhaa käsityötaitoa ja omalta osaltaan ylläpitää keramiikan perinteen säilymistä. Oppitunneilla palkitsevinta on, kun pystyy jollain tapaa ohjaamaan oppilasta ratkaisemaan hänen kohtaamansa ongelman. Pienetkin oivallukset ovat tärkeitä.

”Keramiikan tekemiseen kuuluu olennaisena osana lukuisat eri työvaiheet, eikä ole tavatonta, että joku näistä vaiheista tuokin mukanaan pettymyksiä. Siksi on tärkeää osata iloita myös kaikista välivaiheista ja onnistumisista matkan varrella”,  Taru kertoo.

Vapaa-ajallaan Taru harrastaa liikuntaa, tekee erilaisia käsitöitä ja kirjoittaa paljon. Hän testaa mielellään uusia taide- ja käsityötekniikoita. Viime vuonna hän teki kangaspuilla itselleen lämpimän villahuovan ja kokeili etsausta grafiikan pajalla ja osallistui myös puutyökurssille. Tänä vuonna Taru osallistui sivellintekstauskurssille ja suunnitelmissa on seuraavaksi ommella itselle uusi reppu.

Back to top