Skip to Content

Riikka Wallin

Riikka Wallin on koulutukseltaan Nia Brown Belt -ohjaaja ja kulttuurituottaja YAMK.
Riikka löysi Nian vuonna 2006. ”Niassa ihastuin siihen, että sain liikkua omana itsenäni, kehoa kunnioittaen, musiikin innoittamana sekä siinä esiintyvään iloon ja leikkisyyteen.”

Tunteja hän on ohjannut vuodesta 2014 ja Etelä-Helsingin kansalaisopistolla Niaa on ollut tarjolla vuodesta 2015.

Päivisin Riikka on töissä Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Vapaa-ajalla Riikka viettää aikaa luonnossa ja perheensä kanssa.

”Koska Nia toimii kokonaisvaltaisena hyvää oloa tuottavana liikuntamuotona itselleni, haluan myös opettaa Niaa. Näin voin tarjota liikelääkettä myös muille — kurssien osallistujille. Parasta on, kun huomaan, että kurssilaiset voivat paremmin, nauttivat liikkumisesta ja musiikista, syventävät omaa suhdetta liikkumiseen ja heidän kehotietoisuutensa lisääntyy.”

Riikalle on tärkeää, että jokainen liikuntataustasta riippumatta voi tuntea itsensä tervetulleeksi hänen tunneilleen. ”Kaikenlaisilla ihmisillä ja kehoilla on oikeus liikkua ja nauttia siitä. Kehorauha on minulle lähtökohta. Jokaisen keho on hyvä sellaisenaan ja liikkumalla voimme oppia tuntemaan sitä vielä paremmin. ”

Toimistotyöntekijänä Riikka kertoo kärsivänsä itsekin kaikenlaisista perustoimistotyöläisen vaivoista. Esimerkiksi hartiajumit ja kireät lonkankoukistajat ovat hänellekin arkipäivää. Riikka myöntää, että liike ja kehotietoisuus unohtuvat häneltä itseltäänkin usein, kun työ vie mukanaan.

”Nia on aina ollut ja on yhä minulle tapa pitää huolta kehostani ja mielestäni. Sitä iloa haluan jakaa.”

Back to top