Skip to Content

Klarika Sander-Komulainen

Viron kielen opettaja ja suunnittelija 040 526 6254 klarika.sander-komulainen@kvs.fi

Klarika Sander-Komulainen on filosofian maisteri, valmistunut Tallinnan yliopistosta viron ja suomen kielen opettajaksi. Klarika on opiskellut suomen kieltä ja kulttuuria Helsingin yliopistossa, toiminut suomalaisten turistien matkaoppaana Tallinnassa sekä ollut opetus- ja matkailualan yksityisyrittäjänä vuodesta 2008.

Teinityttönä näyttelijän ammatista haaveillut Klarika on tehnyt aikuisiän uran toisenlaisella näyttämöllä – roolihahmona aito oma itsensä. Kiinnostus ihmisiin, heidän kehittymiseensä uutta kieltä oppiessa ja omien pedagogisten taitojen kartuttaminen ovat olleet hyvin palkitsevia.

Klarika on toiminut kieltenopettajana Helsingin yliopiston Kielikeskuksessa, Aalto yliopiston Avoimessa yliopistossa, Helsingin työväenopistossa, yksityisissä kielikouluissa, ministeriöissä ja valtion virastoissa, omassa yrityksessä ja viimeiset kymmenen vuotta myös Etelä-Helsingin kansalaisopistossa. Opettajatyön ohessa Klarika on ehtinyt kirjoittaa viron ja suomen kielen oppikirjoja ja matkustaa, joka on opetus-matkailualan ammattilaiselle edelleen harrastuksista ylivoimaisesti ykkönen!

Tee sinagi avastusretk uude keelde, kultuuri ja ühiskonda! Tule eesti keele kursusele! ”Klarikaa innostavampaa opettajaa on vaikea löytää”, kirjoitti opiskelija palautteessaan.

Back to top