Skip to Content

Kati Suomela

Kati Suomela on sambaopettaja ja helsinkiläisen sambakoulu Império do Papagaion kasvatti. Hän on opettanut sambaa vuodesta 2006. ”Etkolla aloitin sambaryhmän ohjaajana muistaakseni vuonna 2008. Opiskeluaikana ohjasin monenlaisia ryhmäliikuntatunteja ja laajentaakseni osaamistani kävin ensimmäisen Zumba-ohjaajakoulutuksen vuonna 2011. Tästä alkoi myös opistomme Zumba-taival”, Kati kertoo.

Katin kiinnostus opettamiseen ei rajaudu tanssiin, vaan hän työskentelee nykyään päivisin nuorten parissa suomen kielen ja kirjallisuuden lehtorina. Tanssinopettajan työssä Katia motivoivat sekä tuntien suunnitteleminen että itse ohjaustilanne, ja hän kokee tanssin tekevän hyvää. Ohjaajana Kati pyrkii tuomaan tunneille yhteisöllisyyttä, musiikkiin heittäytymistä ja tekemisen iloa. ”Tanssi pitää kokea”, Kati sanoo.

Vapaa-aikansa Kati täyttää usein samballa. Varsinkin keväisin hän pyhittää paljon aikaa kesän sambakarnevaaliasujen tekemiseen. Kaiken työn ja kiireen ohella Kati tykkää myös ottaa todella rennosti. Hän kertoo suhtautuvansa muun muassa laadukkaaseen kahviin hartaudella sekä kotona että kahviloissa.

Back to top