Skip to Content

Elisabet Petsalo

Elisabet Petsalo on valmistunut Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta musiikin maisteriksi kesällä 2019 ja sitä ennen laulupedagogiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Lisäksi Elisabet on täydentänyt opintojaan musiikkiteatterin erikoistumisopinnoissa Taideyliopistossa (TeaK & SibA). Elisabet opettaa Etelä-Helsingin kansalaisopistossa klassista yksinlaulua.

Hän on työskennellyt monipuolisesti laulamisen parissa niin solistina kuin Kansallisoopperan lisäkuorossa ja Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa sekä laulunopettajana, kuoronjohtajana ja ortodoksikanttorina.

Laulunopettajana Elisabetille on tärkeää luoda tunneilla innostava ja turvallinen ilmapiiri, joka antaa vapauden kokeilla ja oppia uusia asioita seikkailumielellä ja luovalla otteella. Erityisesti hän iloitsee työssään, kun saadaan yhteisiä oivalluksia ja onnistumisen kokemuksia oppilaiden kanssa. ”Laulamisen kautta olen itse saanut oppia asioita uskomattoman paljon niin itsestäni, äänestäni kuin kehostani sekä musiikin voimasta ja ilmaisurikkaudesta. Siksi erityisen hienoa laulun opettamisessa on se, että saan aina oppia itsekin uutta samalla kun voin auttaa ja opastaa muita.”

Vapaa-ajalla Elisabet lukee mielellään erityisesti näyttelijöiden ja laulajien elämäkertakirjoja, ulkoilee ja on innostunut uimisesta. Elisabet käy katsomassa myös mahdollisimman paljon teatteri- ja oopperaesityksiä sekä kiertelee mielellään museoissa. Hän nauttii vapaalla myös pitkistä keskusteluista ystäviensä kanssa.

Back to top