Skip to Content

Antti Ahonen

Antti Juhani Ahonen on valmistunut kuvittajaksi (2003) Lahden muotoiluinstituutista ja kuvataiteilijaksi (2007) Lahden Taideinstituutista sekä kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta (2009) pääaineenaan kuvanveisto (teräs ja kierrätysmateriaalit). Hän vietti elämänsä ensimmäisen puoliskon varsin kunnianhimoisesti verstaalla ja ateljeessa valmistellen yksityis- ja yhteisnäyttelyitä, tehden tilaustöinä mm. Levynkansia ( esim. Cheek, Millenial Project) ja seinämaalauksia (Esim. Felmanni-instituuutti, Lahden Kaupunginsairaala), sekä sarjakuva-albumeita. Lisäksi Antti on toiminut kuvituslinjan ohjaajana Limingan peruskoulussa sekä visuaalisen ilmeen suunnittelijana Herttoniemen sairaalassa.

Sittemmin elämä opetti menestystä pehmeämpiä arvoja. Aamukahvin tuoksu ja varpusen seura parvekkeella tuntuvat arvokkaammilta kuin minkään ihmisarvon mittarin mukaan hölkkääminen.

Aiempi taiteen tekemisen motiivi, pakonomainen totuuden etsintä, on muuttunut armolliseen itsetutkiskeluun ja nykyään Antti tekee ja opettaa taidetta juuri sopivasti, vapaana kiireestä ja pakosta.

Opettamisessa tärkeää Antille on ihmisen kohtaaminen, oman osaamisen ja elämänkokemuksen vastavuoroinen jakaminen sekä luovan potentiaalin ulos houkuttelu. Hän kokee, että meistä jokaisen sisällä asuu taiteilija, eikä yksikään meistä voi siis olla toistaan parempi.

Antin motto elämässä on rauhanlähettiläs Lennonilta “Imagine all the people livin’ life in peace”

Back to top