Skip to Content

Antonio di Domenico

Antonio di Domenico on kotoisin Napolista. Hän valmistui käännöstieteen maisteriksi Napolin ”L’Orientale”-yliopistosta ja teki maisterityönsä suomalaisesta isänmaallisuudesta. Pääaineenaan Antonio opiskeli suomen kieltä ja kirjallisuutta. Hän on toiminut kieltenopettajana muutaman vuoden eri paikoissa ja syksystä 2023 lähtien Antonio opettaa Etelä-Helsingin kansalaisopistossa italian kieltä.

”Tärkein motivaatio työssäni on se, että opettaminen on pääasiassa tiedon välittämistä oppijan rikastuttamiseksi. Jokainen oppitunti on kuin pitkä ja miellyttävä vuoropuhelu, jossa opimme toisiltamme. Tahto oppia ja oma oppimishaluni ovat päivittäisen motivaationi kantava voima.”

Kieltenopettajan työn lisäksi vuoden 2021 syyskuusta lähtien Antonio on toiminut syksyllä 2021 Helsingissä perustetun San Marinon Ystävät Ry:n puheenjohtajana. Seura tekee San Marinon tasavaltaa tunnetuksi Suomessa. Vapaa-aikaansa Antonio viettää tyttäriensä kanssa, harrastaa kävelyä, lukemista, museoissa käymistä ja matkustamista.

Back to top