Kurssisuunnittelun terveiset: Paluuta ja palautumista – lähellä ja etänä 

Kurssisuunnittelun terveiset: Paluuta ja palautumista – lähellä ja etänä 

Syksyn 2021 suunnittelu on kesää kohden saanut yhä pirteämpiä sävyjä. Koronapandemian leimaama lukuvuosi on nyt takanapäin ja mieli halajaa jo rakkaiden harrastusten ja opintojen pariin omissa opintoryhmissä, paikan päällä opettajan kanssa.  

Inspiroivassa kesäauringossa on erityinen ilo pohtia niiden kurssien tulevaisuutta, joiden toimintaan etäopetuskausi iski suurimman loven. Tuntuu upealta ajatella, että jo tänä vuonna voi olla taas mahdollista kokoontua yhteisiin matineoihin, järjestää näyttelyitä, työstää erilaisia materiaaleja – ovat ne sitten taidetta tai tekstiilejä, savea tai huonekaluja – tai vaikka musisoida yhdessä isommallakin porukalla. Monelta osin mieli kulkee takaisin uomiin palaamisen hengessä – iloisena tulevista jälleennäkemisistä ja uusista kohtaamisista.  

Vanhaan ei kuitenkaan palata peruutusvaihde päällä. Vielä iloisempaa on ollut huomata, että opetuksellisesti ja hallinnollisesti raskaan korona-ajan satoa päästään korjaamaan toden teolla ensi syksynä. Etäopetuksen toimivuus ja verkkokurssien joustava opiskeluaikataulu ovat saaneet monet huomaamaan, miten rikkaita oppimiskokemuksia ja syviä elämyksiä voi kokea omalta kotisohvalta, työpisteeltä tai jumppamatolta käsin. Jo ensi syksynä onkin mahdollisuus harrastaa ja opiskella tavalla, jollaista ennen koronaa ei olisi voinut kuvitella edes mahdolliseksi – joko paikan päällä osallistuen, tai verkkoyhteyden päästä mistä vain – kotoa, mökiltä, työmatkalta tai vaikkapa lomareissulta. Kurssiohjelmassamme on runsaasti verkko- ja hybridikursseja niin kielissä kuin liikunnassakin. Lisäksi Laivurinkadulla pidettäviin liikuntaryhmiin voit osallistua joko paikan päällä tai etäyhteyden välityksellä, oman valintasi mukaan. 

Kurssitarjottimelle on koottu tuttuun tapaan lavea kattaus vanhoja suosikkeja ja uusia tuttavuuksia. Kursseja on lisätty erityisen suosituissa aineissa, kuten keramiikassa ja aikuisbaletissa. Keramiikkakursseja on tarjolla päivä- ja iltakursseina, arkena ja viikonloppuna. Asahi -kurssitarjontaamme rikastuttaa uusi opettajamme Harri Hämäläinen. Kielikurssien tarjonta on monipuolistunut entisestään. Musiikin osalta yhteismusisointi on mahdollista nyt myös uudella kitaraensemble -kurssilla ja kesäkurssina viime vuosina toteutettu Laivurinkadun Lied palaa syksyn tarjontaan entistä ehompana – opettajinaan oopperalaulaja ja laulupedagogi Minna-Sisko Mutanen ja pianisti-korrepetiittori Laura Kivikoski 

Harrastaminen ja opiskelu lisäävät hyvinvointia ja elämänlaatua. Arkea tasapainottavia ja palauttavia kursseja on tarjonnassamme eri pituisina vaihtoehtoina, arkisin ja viikonloppuisin, verkossa ja Laivurin studiolla, erilaisista jooga- ja palautumisharjoitteista TRE-stressinpurkuun ja iRest meditaatioharjoituksiin. Nämä palauttavat kurssit löytyvät ilmoittautumissivuiltamme liikuntakurssien kohdalta joogan aineryhmästä.  

Tulevana syksynä omaan hyvinvointiin, harrastamiseen ja opiskeluun voi siis halutessaan panostaa myös ilman välttämätöntä viikoittaista sitoutumista tiettyyn aikaan ja paikkaan. Etkon monipuolinen tarjonta on saavutettavissa entistä paremmin monimuotoisesta arjesta käsin, minne ikinä menetkin. Olemme edelleen myös vahvasti läsnä tutuilla kulmilla, Iso Roballa, Snellulla, Laivurilla, Bulevardilla ja Ratakadun Norssilla. Mutta lisäksi myös kaikkialla missä on verkkoyhteys – siellä on Etko.  

Kaikki kiva on kulman takana.  

Laura Kivikoski

koordinoiva suunnittelija