Deittiprofiilin teksti tarjoaa tarttumapinnan sinun kohtaamiseesi – 10 askelta toimivan profiilitekstin kirjoittamiseen

Deittiprofiilin teksti tarjoaa tarttumapinnan sinun kohtaamiseesi – 10 askelta toimivan profiilitekstin kirjoittamiseen

Hyvä deittiprofiilin teksti tukee ja syventää kuviesi tarjoilemaa viestiä sinusta. Tekstin tarkoitus on auttaa ymmärtämään kuka olet sekä avata väylä kohtaamiselle, jossa molempien osapuolien on helpompi aloittaa keskustelu ja tutustuminen.

Tärkeää tekstissä on, että se tarjoaa tarttumapintaa sinuun. Nämä kymmenen askelta auttavat sinua luomaan tuota tarttumapintaa: nostamaan itsestäsi esiin ainutlaatuisia asioita ja persoonallisia puolia.

1. Pohdi persoonaasi

Jotta osaat kertoa itsestäsi, on ensin hyvä pysähtyä tietoisesti itsesi äärelle. Käytä tähän rauhassa aikaa. Voit pohtia esimerkiksi mikä sinussa on mielenkiintoisinta, mitä arvostat ja mikä on sinulle ominaista toimintaa.

2. Älä kerro kaikkea

Deittiprofiilissa laatu korvaa määrän. Pohdi, minkä tarinan haluat itsestäsi jakaa. Valitse selkeä näkökulma, josta käsin itsestäsi kerrot.

Se, ettei kerro kaikkea on myös tehokeino kiinnostuksen herättämiseen. Voit jättää tietoisesti auki jonkin asian, täkyn, josta keskustelua voi jatkaa.

3. Mieti, mitä haluat sanoa

Sen sijaan, että keskityt listaamaan etsimiäsi asioita, kerro ennemmin jotain, mikä avaa sinua syvemmin. Heitä siis romukoppaan ajatus mitä minä haluan saada” ja pohdi sen sijaan, mitä haluat sinusta tiedettävän.

4. Vie kohti mahdollisuuksia, ei niistä pois

Vältä kertomasta asioista, joita et halua. Kerro mieluummin niistä, jotka ovat sinulle merkityksellisiä. Ei haluttuja asioita listaamalla luo helposti negatiivista kuvaa. Mieti, mitkä olisivat asioita, jotka eivät sulje pois, vaan antavat tilaa – myös iloisille yllätyksille, jotka ”ei-lista” saattaisi estää.

5. Mieti, kenelle kirjoitat

Muista, että toinen ihminen kohtaa profiilisi aina omasta elämästään ja kokemuksistaan käsin. Vaikka tekstisi olisi itsellesi päivänselvää, lukija saattaa tulkita viestisi toisin. Mieti, millainen ihminen hän, jonka haluat tavoittaa, on ja kirjoita siitä käsin. Kirjoita hänelle.

6. Auta ymmärtämään

Edellinen kohta muistaen, keskity luomaan ymmärrystä. Asetu toisen asemaan. Mieti, miten voit tavoittaa hänet parhaiten.

Kirjoita tekstiä. Esimerkiksi hymiöt saattavat johtaa väärinymmärryksiin. Käytä niitä siis harkiten. Kirjoita selkeästi. Kirjoita lyhyitä ja kokonaisia virkkeitä, jotka jättävät vähemmän tulkinnan varaa.

7. Käytä huumoria harkiten

Ihmisten huumorikäsitykset ovat erilaisia ja siksi huumori ja sarkasmi ovat haasteellisia ilmaisun muotoja. Vältä niitä, tai mieti ainakin hyvin tarkkaan miten niitä käytät esittelytekstissäsi.

8. Kokeile kysymystä

Toimiva tekniikka voi olla esittää kysymys. Mieti, mitä haluat kysyä ihmiseltä, joka selaa profiiliasi. Parhaimmillaan juuri tuo kysymys toimii siltana välillänne ja tarjoaa aiheen keskustelulle.

9. Ole rehellinen

Kerro elämästäsi aidosti. Jos olet vanhempasi omaishoitaja ja tämä vie aikaasi deittailultakin, kerro se mieluummin kuin koetat piilottaa, sillä juuri tämä saattaakin kiinnostaa jotain ihmistä. Rehellisyys voi pelottaa, sillä se vaatii myös omien heikkouksien hyväksymistä, mutta luota, että se kannattaa. Rehellisyydellä rakennat parempaa luottamusta toiseen.

10. Keskustele aktiivisesti

Muista, että profiiliteksti on sysäys keskusteluun. Matchin syntyessä aloita tutustuminen reippaasti. Voit vaikka sanoa: ”Hei, kiva kun matchattiin! Mikä sai sinut tykkäämään minusta?”, mikä aktivoi keskustelua paremmin. Muista tarjota tarttumapintaa koko matkan!

Maija Ilmoniemi

kirjailija, toimittaja