Tervetuloa opiskelemaan ja harrastamaan verkossa

Tervetuloa opiskelemaan ja harrastamaan verkossa

Poikkeustilanne jatkuu ja olemme joutuneet tekemään päätöksen siirtää kurssejamme verkko-opetukseen. Osalle opiskelijoistamme verkon välityksellä osallistuminen on toivottu tapa opiskella ja harrastaa, mutta tiedostamme, että osalle opiskelijoistamme verkkoon siirtyminen ei ole se ensisijaisin tapa osallistua. Teemme kuitenkin kaikkemme, jotta kokemus etäopiskelusta olisi mahdollisimman hyvä ja myös opettajamme ovat olleet valmiina ottamaan verkko-opetuksen haltuun.

Haluammekin koko opistona kannustaa uusia ja vanhoja opiskelijoitamme jatkamaan opiskelua ja harrastamista myös etänä verkon välityksellä. Ryhmähenkeä, kannustamista, läsnäoloa ja osallistumista voi olla myös verkon yli ja oppimista tapahtuu, kun siihen on valmis. Jotta osallistuminen olisi mahdollisimman mutkatonta, kokosimme muutamia vinkkejä ja ohjeita etäopiskeluun, joista on hyötyä meille kaikille.

Tule mukaan etänä järjestettäville kurssille avoimella mielellä ja muista, että harrastusten ja opiskelun sekä ennestään tuttujen ihmisten pariin Etelä-Helsingin sydämeen on mukava palata tulevaisuudessa, kun se on jälleen turvallista. Kun tuttu opiskelu- ja tai harrastusryhmä ja säännöllisesti kokoontuva kurssi etänä pitävät otteessaan näiden haastavien aikojen ohi, on entistä hienompaa osallistua lähiopetukseen, kun sen aika jälleen on. Olemme tässä tilanteessa kaikki yhdessä. Tehdään tästä mahdollisimman mukavaa meille kaikille haasteista huolimatta!

Moni opettaja on saanut kuulla, että aikaisemmin moni verkko-opetuksen vastustajaksi itsensä mieltänyt opiskelija on jättänyt ennakkoluulot taakseen, kun on muutaman kerran ollut mukana tunneilla etänä ja huomannut, miten kivaa se verkonkin välityksellä voi olla. Myös opettajat ovat olleet huojentuneita siitä, miten mukavasti verkko-opettaminen on sujunut.

Muun muassa tällaista palautetta olemme saaneet omilta opiskelijoiltamme etäopetuksessa järjestetyistä kursseistamme:

”Toivon, että Etelä-Helsingin kansalaisopisto järjestäisi jatkossakin – myös koronan jälkeen – myös tällaisia verkkokursseja lähiopetuksen rinnalla. Verkkototeutus mahdollistaa erilaisissa elämäntilanteissa esim. pienten lasten vanhempien pääsyn mukaan kurssille, kun osallistuminen on mahdollista kotoa käsin.”

Jenni

”Ihanaa! Etäopiskelu on parasta! Kielen kuuntelun jälkeen on kuin olisi maratonin juossut. ”

Susanna

”Kiitos teille kivasti järjestetystä kehonhuolto ja korsetti -tunnista, toimii tosi hyvin ja oon ollut maaseudulla etätöissä koronan takia ja oon tosi iloinen, että oon voinut tunnille osallistua täältä.”

Marianne

”Nettitunnit ovat olleet todella hyviä. Ei haittaa vaikka kevät menisi näin!”

Eija