Suomen kielen kursseja ulkosuomalaisille, paluumuuttajille ja kaikille suomen kielestä kiinnostuneille

Suomen kielen kursseja ulkosuomalaisille, paluumuuttajille ja kaikille suomen kielestä kiinnostuneille

Onko suomen kielesi ruosteessa tai haluaisitko parantaa suomen kielen osaamistasi?

Etelä-Helsingin kansalaisopistossa on tarjolla kiinnostavia verkossa pidettäviä suomen kielen kursseja ulkosuomalaisille ja Suomeen palaaville/palanneille paluumuuttajille ja heidän perheenjäsenilleen, jotka haluavat parantaa suomen kielen osaamistaan, kielioppiaan tai virkistää ulkomaille muuton seurauksena ruostunutta suomen kielen taitoaan.

Beginner´s Finnish -kurssilla opiskellaan arkisia tilanteita varten. Tällä kurssilla opit kertomaan itsestäsi ja selviytymään arkielämän tilanteista suomeksi. Opit keskeistä sanastoa ja kielioppia. Kurssi sopii opiskelijoille, jotka aloittavat suomen opiskelun alkeista. Kurssin opettaja on Elina, joka on Lontoossa asuva Helsingin yliopistosta valmistunut suomen kielen opettaja. Elina on kokenut ulkosuomalaisten ja heidän perheenjäsentensä opettaja.

Aktivoi suomesi -kurssilla syvennetään suomen kielen osaamista, opitaan ilmaisemaan omaa itseä arkielämän tilanteissa ja perehdytään keskeisiin kielioppirakenteisiin. Kurssin käytyään käytössä on laajempi sanasto ja parempi itsevarmuus suomen puhujana. Kurssi sopii alkeiden kertaajille ja hieman suomea osaaville. Kurssin opettaja on Elina, joka on Lontoossa asuva Helsingin yliopistosta valmistunut suomen kielen opettaja. Elina on kokenut ulkosuomalaisten ja heidän perheenjäsentensä opettaja.

Kirjoita paremmin -kurssilla opitaan kirjoittamaan eheitä ja loogisia tekstikappaleita ei asiatekstien tyylillä. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat kehittää kirjoitustaitoaan tai joiden suomen kielellä kirjoittamisen taito on päässyt ruostumaan. Kurssin opettaja on Kati, jolla on vuosien kokemus suomen kielen ja kirjallisuuden aineenopettajuudesta ja pitkä tausta myös Etelä-Helsingin kansalaisopistossa opettamisesta. Katille on tärkeää, että kurssi mukautuu opiskelijoiden elämään sopivaksi ja vuorovaikutteiseksi.

Test your Finnish – Testaa suomesi Haluatko testata, mikä on oma suomen kielen tasosi tai koetella omia rajojasi ja katsoa kuinka paljon osaatkaan? Noin 60 minuuttia kestävä testi sisältää kuullun ja lukemisen ymmärtämisen harjoituksen, kielioppi- ja sanastotehtävän ja kirjoitustehtävän. Tämän lisäksi juttelet livenä kokeneen opettajan kanssa, joka antaa sinulle henkilökohtaista palautetta kirjallisesta ja suullisesta kielitaidostasi sekä vinkkejä ja ideoita opiskeluun. Suomi-Seuran jäsenenä saat testistä  – 10 % alennuksen.

Kiinnostaisiko sinua opiskella myös jotakin muuta innostavaa kokonaan verkon välityksellä? Kurkkaa myös nämä verkossa järjestettävät kurssit:

English Bootcamp

Matkailua ja elämää Espanjassa

Italian alkeet verkossa

Arabian aakkoset

Viron alkeet verkossa

Omaelämäkerrallisen kirjoittamisen verkkokurssi

Tanssi- ja liikuntakurssit löydät täältä.