Kansalaisopistopalkinto 2020 Itä-Suomen yliopiston aikuiskasvatustieteen professori Jyri Manniselle

Kansalaisopistopalkinto 2020 Itä-Suomen yliopiston aikuiskasvatustieteen professori Jyri Manniselle

Kansalaisopistojen liiton hallitus myönsi Kansalaisopistopalkinnon 2020 Itä-Suomen yliopiston aikuiskasvatustieteen professori Jyri Manniselle. Palkinto myönnettiin professori Mannisen pitkäjänteisestä tutkimustyöstä ei-tutkintotavoitteisen aikuisopiskelun sosiaalisen tuottavuuden parissa.

Kansalaisopistopalkinto myönnetään taholle tai henkilölle, joka on työssään, luottamustoimessaan tai vapaa-ajallaan edistänyt aktiivisesti ja esimerkillisesti kansalaisopistojen tunnettuutta tai opistoissa tehtävää kansansivistystyötä.

Manninen on edistänyt tutkijanurallaan vahvasti elinikäisen oppimisen, aikuiskasvatuksen ja erityisesti vapaan sivistystyön tutkimusta ja kehittämistä. Hänen panostuksensa kansalaisopisto-opiskelun yksilölle ja yhteiskunnalle tuottamien vaikutusten selvittämiseen ja kuvaamiseen ovat merkittäviä.

Palkinnoksi Manninen sai Etelä-Helsingin kansalaisopiston opettaja Sari Bremerin upean grafiikkatyön nimeltään Sukellus. ”Sukellus on urani alkuajoilta ja se on metafora hypystä tuntemattomaan ja uusiin seikkailuihin”, grafiikkateoksen tehnyt Bremer kertoo. Bremer on opettanut metalligrafiikkaa vuodesta 2001 ja vuodesta 2011 Etelä-Helsingin kansalaisopistossa, kun hän perusti opistoon grafiikkatyöpajat.