Deittiprofiilikurssi tuo valoa sinkkujen korona-arkeen

Deittiprofiilikurssi tuo valoa sinkkujen korona-arkeen

Koronapandemian myötä ihmisten sosiaalinen kanssakäyminen ja arkiset kohtaamiset ovat vaikeutuneet.  Yli vuoden jatkuneet poikkeusolot ovat koetelleet erityisesti sinkkuja, joilta on viety mahdollisuus tavata ystäviä ja tuttuja arjessa ja hakeutua paikkoihin tai harrastuksiin, joissa voisi tavata uusia ihmisiä.

Sinkkujen mahdollista yksinäisyyden kokemusta syventää se, että lähellä ei ole kumppania, johon tukeutua ja mahdollisuudet fyysisiin kohtaamisiin uusien ihmisten kanssa myös parisuhdemielessä ovat jäissä. Laulu- ja tanssikiellon aikaan, ravintoloiden sulkeuduttua sekä kulttuuri- ja harrastusrajoitusten takia mahdollisuudet tavata ja tutustua uusiin ihmisiin ovat kaventuneet entisestään.

Nettideittailu ja erilaiset deittisovellukset ovat olleet iso ilmiö sinkkumarkkinoilla ennen pandemiaa, mutta koronapandemian alla niistä on tullut lähes ainoa tapa sinkuille tutustua uusiin ihmisiin ja tavoitella parisuhdetta korona-arjessa. Itsensä brändäämisen taitoa on kutsuttu parisuhdetta etsivän sinkun moderniksi kansalaistaidoksi: on osattava tehdä itsestä niin kiinnostava ja tuotava omaa persoonaa esiin sillä tavalla, että syntyy ”matcheja”.

Osalle sinkuista deittiprofiilin tekstiosion kirjoittaminen ja kuvien valitseminen saattaa kuitenkin tuntua vieraalta, vaikealta tai sen merkitystä kiinnostuksen herättämisessä ei välttämättä täysin ymmärretä. Deittiprofiilin kuvat ja esittelytekstit ovat kuitenkin olennainen osa deittisovellusten toimintalogiikkaa ja ainoa käyntikortti, jolla potentiaalisen ”matchin” huomiota voi niissä tavoitella.  Se, että osaa tehdä mahdollisimman kiinnostavan deittiprofiilin itsestään, on sinkuille moderni ja tärkeä kansalaistaito ja kuten kaikkia taitoja, myös tätä asiaa voi opiskella ja harjoitella.

Etelä-Helsingin kansalaisopistossa havahduttiin huomaamaan, että apuja, koulutusta tai kursseja deittiprofiilien tekoon ei Suomessa ole ollut tarjolla. Halu löytää elämänkumppani ei kuitenkaan katoa sitä tavoittelevan ihmisen mielestä pandemiankaan alla.

”Moni sinkku olisi valmis löytämään parisuhteen, mutta odottaminen normaalimpaan arkeen paluusta tuntuu kestävän tuskastuttavan kauan. Deittisovellukset ovat sinkuille toimiva väline myös koronarajoitusten aikana.  Kun saimme ehdotuksen deittiprofiilin tekoon keskittyvästä kurssista Kvs-säätiön sisältä, tartuimme ideaan ennakkoluulottomasti. Tänä keväänä aloittava Deittiprofiilit kuntoon -verkkokurssi antaa vinkkejä deittiprofiilin teon kanssa painiskeleville sinkuille rennolla otteella. Kurssi tuo valoa sinkkujen korona-arkeen ja kaksipäiväiselle kurssille voi osallistua halutessaan vaikka viinilasin ääreltä kotisohvalta”, Etelä-Helsingin kansalaisopiston suunnittelija Laura Kivikoski kertoo.

Kouluttajiksi valtakunnallisesti ainutlaatuiselle kansalaisopiston Deittiprofiilit kuntoon -kurssille valikoituivat valokuvauksen ja kuvakerronnan vahva ammattilainen, journalisti,  valokuvaaja Laura Karlin ja avoimesti sinkkuudesta puhunut kirjailija, juontaja Maija Ilmoniemi, joka on julkaissut viime vuonna kirjan yksinäisyydestä.

Kurssi järjestetään verkossa ja sinne voi ilmoittautua asuinpaikasta riippumatta ympäri Suomen.

Deittiprofiilit kuntoon -kurssille pääsee ilmoittautumaan täältä