Usein kysyttyä

 

Julkaisemme tällä sivulla usein kysyttyjä kysymyksiä esimerkiksi ilmoittautumista tai kurssitarjontaa koskien. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, voit soittaa toimistoomme, puh. 09 622 9580 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen toimisto@etko.fi. Palautetta voit antaa käyttämällä palautelomaketta.

Voinko ilmoittautua puhelimitse tai paikan päällä?
Ilmoittautua voit Internetissä osoitteessa www.etko.fi, puhelimitse numerossa (09) 622 9580 tai toimistolla osoitteessa Iso Roobertinkatu 20-22 toimiston aukioloaikojen puitteissa. Sähköpostitse emme voi ottaa ilmoittautumisia vastaan.

Mitä maksutapoja on käytössä?
Kurssin voit maksaa seuraavilla tavoilla:

  • verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä
  • tulostamalla maksulomakkeen tai kopioimalla maksutiedot ja suorittamalla maksun automaatilla tai pankissa
  • opiston toimistolla käteisellä, pankki- tai luottokortilla, Tyky-Kuntoseteleillä, Virikeseteleillä, Smartumin liikunta-/kulttuuriseteleillä/-kortilla tai E-passilla

Maksuaika on kaksi viikkoa ilmoittautumispäivästä. Muista käyttää viitenumeroa maksaessasi. Kurssimaksu maksetaan tilille Nordea IBAN FI8010143000070033.

Miksi opisto tarvitsee opiskelijan puhelinnumeron?
Ilmoitamme kiireellisissä tapauksissa tekstiviestillä esimerkiksi tunnin peruuntumisesta.

Kannattaako ilmoittautua jonoon kurssille, joka on täynnä?
Kurssille saattaa tulla peruutuspaikka, jolloin tarjoamme vapautunutta paikkaa jonottajille. Jos jonottajia on paljon, se voi olla meille merkki rinnakkaiskurssin tarpeesta heti tai tulevaisuudessa.

Korvataanko peruuntunut tunti?
Pyrimme aina etsimään sijaisen, jolloin tuntia ei tarvitse peruuttaa. Jos sijaista ei saada, tunti perutaan. Yksi ryhmämuotoinen opetuskerta voidaan perua ilman korvaavaa kertaa.

Voiko kurssille osallistua, vaikka ei ole aiempia opintoja?
Voiko kurssille osallistua, vaikka en ole helsinkiläinen?
Kansalaisopiston kursseille voi osallistua kuka tahansa taidoista, koulutustaustasta tai asuinpaikasta riippumatta. Joillakin kursseilla, kuten esimerkiksi kielten jatkokursseilla, voidaan kuitenkin edellyttää lähtötasoa. Jos olet epävarma tasostasi ja tarvitset neuvoa oikean kurssin löytymisessä, soita toimistoomme (09) 622 9580.

Mistä löydän tiedon opetuspaikoista?
Kurssin kohdalla Internetissä osoitteessa www.etko.fi lukee tieto opetuspaikasta. Tutustu opetuspaikkojen tarkempiin osoitteisiin.

Mitä tarkoittaa vapaa sivistystyö?
Vapaa sivistystyö on lakiin perustuvaa opetusta, jonka tavoitteena on edistää ihmisten monipuolista kehittymistä, hyvinvointia sekä kansanvaltaisuuden, moniarvoisuuden, kestävän kehityksen, monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden toteutumista. Vapaan sivistystyön kurssit eivät pääsääntöisesti ole tutkintotavoitteisia. Opetusta järjestetään viiden eri oppilaitosmuodon piirissä. Nämä ovat kansalais- ja työväenopistot, kansanopistot, kesäyliopistot, opintokeskukset ja liikunnan koulutuskeskukset.