Yhteisötaideteos Tyynen peiton julkistamistilaisuus 1.12.

 

Tyynen kuva

Yhteisötaideteos Tyynen peiton julkistamistilaisuus 1.12.2017 klo 17.00 Iso Roobertinkatu 20-22.

Tervetuloa ohjelmalliseen katutapahtumaan!

Tilaisuus on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

MAINOS_JULKISTAMISTILAISUUS

 

MEDIATIEDOTE

***

Tyynen peitto

Kutsumme kaikki yhteisötaideteos Tyynen peiton toteutukseen Iso Roballe. Tyynen peitto on Etelä-Helsingin kansalaisopiston yhteisötaideprojekti, jota tukee Alfred Kordelinin säätiö.

Yhteisötaideteoksen muoto perustuu perinnekäsityöhön ja sen toteutustapana on tilkkutäkki. Yksittäisistä palasista syntyy värikäs peitto katokseksi Iso Roobertinkadun ylle. Vaijereiden päälle rakennetaan peittomainen kudelma kierrätys- ja säänkestävistä materiaaleista: muovipusseista, kahvipusseista, sähköjohdoista. Solmutekniikalla tehdään nauhoja, joista solmitaan kuvio. Eri värisistä palasista kootaan peitto Newtonin väriympyrän mukaisesti. Peiton osat kiinnitetään kanaverkkoon nippusitein ja siihen kiinnitetään aurinkoenergiavalaisimet.

Tyynen peiton toteutukseen voivat osallistua Etelä-Helsingin kansalaisopiston henkilökunta, opettajat, kurssilaiset tai kaupunginosan asukkaat. Yksittäiset palaset virkataan opistolla, osana oppitunteja, kahvitauoilla, ilman erillistä kurssia. Voit käyttää hyväksi virkkausohjetta, joka löytyy opiston tiloista, tai noudattaa omaa tyyliäsi. Aiempia käsityötaitoja ei tarvita.

Tavoite on rohkaista ihmisiä ilmaisemaan itseään käsillä tehden ja tehdä osaaminen näkyväksi muille kaupunkilaisille. Vielä tarvitaan kierrätysmateriaaleja, sinun sormiasi ja Iso Roban katuremontin valmistumista vuoden 2017 lopulla, kunnes Tyyne peitto ripustetaan. Aurinkoenergialla valaistu peitto luo puutarhamaista tunnelmaa kadulle ja sen alla voidaan järjestää konsertteja ja muita yhteisiä katutapahtumia.

Hankkeen vetäjänä toimii taiteilijakehittäjä Tero Annanolli, jolle voit lähettää viestejä tannanolli@gmail.com tai tutustua hänen kotisivuihinsa osoitteessa www.annanolli.com.

Hanketta varten on perustettu Facebook-ryhmä, johon sinäkin voit liittyä osallistuaksesi ja seurataksesi työn edistymistä: www.facebook.com/Yhteisötaideteos Tyyne