Meillä on 80-vuotisjuhlat

 

hopea1Etelä-Helsingin kansalaisopisto ja sitä ylläpitävä yhdistys, Toimela ry, viettävät tänä vuonna toimintansa 80-vuotisjuhlaa. Kokoamme tietoa juhlavuoden tapahtumista ja toiminnoista tälle sivulle.

Tapahtumia

  • “Minun tarinani” – Keräämme tarinoita opiskelijoidemme harrastus- ja opiskelukokemuksista. Tutustu tarkemmin ja jaa oma tarinasi.
  • Kevätjuhla 18.4.
  • Palstapuutarhalla juhlitaan puutarhan perustamista
  • Juhlaluento syyskuussa

Tietoa opistosta

Yhdistys sai kansalaisopiston ylläpitämisluvan vuonna 1938. Opinnollisen toiminnan juuret juontavat Munkkiniemen palstapuutarhan opinhaluisten puutarhureiden perustamiin opintopiireihin. Palstapuutarhatoiminta jatkuu edelleen kaupungilta vuokratulla alueella Munkkiniemessä, opistotoiminta eteläisen Helsingin alueella. Opiston toimipaikka sijaitsee Isolla Roobertinkadulla.

Etelä-Helsingin kansalaisopisto on yksi viidestä helsinkiläisestä kansalaisopistosta. Kaksi niistä on kunnallisia: Helsingin suomenkielinen työväenopisto ja Helsingfors arbetarinstitut. Kolme kansalaisopistoa, Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Helsingin aikuisopisto ja Kalliolan kansalaisopisto, ovat yhdistysten ylläpitämiä. Suomessa kansalaisopistoja on yhteensä 186, ja ne toimivat jokaisessa kunnassa tarjoten opetusta yli 600 000 opiskelijalle. Kansalaisopistojen toiminnan perustana on laki vapaasta sivistystyöstä. Yksityisten kansalaisopistojen toiminta on voittoa tavoittelematonta. Kansalaisopistot saavat lakisääteistä valtionosuutta.